Kindercoaching

Iedere ouder ziet zijn kind graag gelukkig. Soms zit een kind al een tijd niet zo goed in zijn of haar vel en krijg je hier als ouder geen grip op of weet je niet waar een bepaald gedrag of bepaalde emoties vandaan komen. Een kind wil vaak iets aangeven door middel van gedrag. Ik begeleid kinderen bij inzicht te geven in zijn/haar eigen gevoelens en gedrag, zodat een kind weer positief naar zichzelf kan kijken en van daaruit kan handelen. Als kindercoach bied ik kortdurende, praktische begeleiding aan kinderen (en hun ouders) en kijk voorbij de ‘problemen’ van het kind.

Om het zelfvertrouwen te vergroten en de grip weer terug te krijgen, begeleid ik kinderen bij het ontdekken en laten ervaren waar hun kracht (kwaliteiten, mogelijkheden en vaardigheden) ligt en hoe ze dit kunnen inzetten op een manier die bij hen past. Uitgaan van mogelijkheden in plaats van de focus te leggen op wat er niet goed gaat. Hierdoor durven kinderen (weer) te laten zien wie ze zijn, komen tot bloei om te stralen in hun eigen kracht!

Daarnaast werk ik vanuit geboortepatronen, omdat dit zeer waardevolle informatie geeft over de start van het leven van jouw kind en inzicht in zijn gedrag of karakter. De manier waarop je geboren wordt, geeft de basis voor je gevoel van veiligheid, eigenwaarde en verbondenheid.
Het kaartspel ‘Je geboorte in kaart’ is een laagdrempelige, niet-zweverige manier om inzicht te krijgen in de gedragspatronen van een kind. 

Wat voor mij van belang is, is dat een kind en zijn ouder(s) weer ruimte en richting ervaren op een manier die bij hén past.

Merk je dat je kind vastloopt en hierbij hulp kan gebruiken? Ben je benieuwd of ik iets voor je kind kan betekenen? Wil je meer weten over kindercoaching?
Neem vrijblijvend contact op, dan kijken we samen naar wat er op dit moment nodig is.